Overblog Seguir este blog
Edit post Administration Create my blog
26 noviembre 2010 5 26 /11 /noviembre /2010 19:26

 

NOTICIA SOBRE LA FEDERACION CATALANA DE PESCA.

 

 

Comarques

Medi ambient pesca

La Federació de Pesca tanca pel conflicte amb el Govern

Després que Medi Ambient iniciés els tràmits per la via executiva per cobrar-li 800.000 euros |

 

La Federació de Pesca de Catalunya ha clausurat temporalment l'activitat, després que el departament de Medi Ambient iniciés els tràmits per cobrar per via executiva 800.000 euros a l'entitat. Així ho va explicar ahir el president de l'entitat, Albert Vidal, que va indicar que aquesta suma correspon a taxes per la venda de tiquets de pesca el 2008. Vidal va assenyalar que aquest còmput elaborat per la conselleria inclou, de forma errònia, nombrosos tiquets emesos per Medi Ambient i que no van arribar a vendre's. "La federació reconeix un deute de 140.000 euros que estan disposats a pagar", va explicar el president, que va indicar que aquesta situació s'ha traduït en l'embargament de comptes bancaris.

 

"El tancament de la Federació de Pesca és una mesura de protesta per l'actuació de Medi Ambient", va explicar el president de l'entitat. "No hi haurà més activitats esportives per la nostra part si Iniciativa torna a dirigir aquest departament en la pròxima legislatura", va advertir. Així mateix, Vidal va assegurar que Medi Ambient ha incomplert el seu conveni de col·laboració amb l'entitat, que ha deixat de percebre més de 100.000 euros, va assegurar, previstos en aquest acord.

 

 

ARTICULO ESCRITO EN LA WEB DE LA FEDERACION CATALANA DE PESCA:

 

ELECCIONS AL PARLAMENT DE CATALUNYA DEL PROPER 28 DE NOVEMBRE

 

 

25 de novembre de 2010 - En portada actualment

 

 

Actualment a la Federació Catalana de Pesca Esportiva i Càsting com en la nostra societat la sensibilitat mediambiental i l'ecologisme son valors transversals, de la mateixa manera que ho són la defensa dels drets humans, dels principis democràtics, la llibertat de pensament polític, entre altres. Es, per tant, un més, dels valors que composa el bagatge de la nostra societat democràtica. L'apropiació en exclusiva de l'ecologisme per part d' una formació política i fer bandera de que ells son els únics garants d'una aplicació pura i veritable d'aquest valor (ecologistes de debò) es sospitosa per excloent, perquè estan suposant que aquest valor no pot ser assolit ni defensat sinó és a través de la visió i percepció que ells tenen del mateix i de l'aplicació pràctica que en fan. Són els ecologistes i medi ambientalistes purs i de debò, i tots els altres no ho són, perquè estan fora de l'ortodòxia. De la que ells han marcat, és clar.

 

 

I dic tot això, perquè durant aquests anys en que Iniciativa per Catalunya-Verds i Esquerra Unida Alternativa (ICV-EUA) ha estat al front del Departament de Medi Ambient i Habitatge hem patit, i vull dir clarament patit, una política d'exclusió dels col•lectius com el nostre (els pescadors esportius) i ja no de les decisions que afecten a la nostra activitat, sinó també, a la participació del dia a dia. Per més que hem estat nosaltres els que per convicció “ecologista” per exemple hem fomentat la pesca sense mort a tots els rius de Catalunya fins convertir-la en més del 85% de la que es practicava en tots els nostres rius, abans que ICV-EUA tingues responsabilitats de govern. Un col•lectiu com el nostre, arrelat al territori a traves d'entitats i societats, que porta molts anys gaudint de la natura i lluitant per a que aquesta es conservi, ens hem sentit aquests anys menystinguts i amb la sensació clara que pretenien la nostra desaparició o la reducció dels nostres col•lectius a la mínima expressió, perquè érem simplement uns ciutadans i uns col•lectius als que calia controlar i dirigir vers la direcció adequada, però no comptar amb la nostra participació per que, segons ells, no som ecologistes de debò ni mantenim la puresa del seu ideari ecologista. I aquesta situació em consta que es dóna en molts d'altres col•lectius de ciutadans que practiquen les seves activitats al medi natural.

 

 

L'ecologisme, que al nostre entendre, defensa i propugna ICV-EUA es totalment excloent. És el despotisme il•lustrat ecologista: Tot pel poble però sense el poble. Tot per la societat però sense la societat. Com els monarques il•lustrats del segle XVII, justifiquen la seva autoritat proclamant-se servidors de l'Estat i del poble. A l'home, a la societat, se l'ha de conduir pel camí de la doctrina ecologista a traves de la política del NO, d'imposicions, i del intervencionisme en les seves activitats. Entenen l'ecologisme com el comunisme entén la democràcia. Tots aquells ciutadans, com nosaltres, que ens sentim ecologistes ens sentim actualment incomodes en declarar-nos com a tals, per l'assimilació que la nostra societat, i més concretament, la societat rural, te d'aquest ecologisme practicat aquests anys de govern per part d'ICV-EUA. Perquè és tracta d'un ecologisme exclusivament ideològic.

 

 

Ara el dia 28 de novembre els catalans hem de triar un nou govern. Des la meva modesta contribució, i com a conservacionista que soc i em sento, i que crec se senten la majoria dels pescadors esportius de Catalunya, vull deixar clara la meva postura en el sentit de NO votar a ICV-EUA ni a cap partit que pugui reeditar un altre tripartit en aquestes properes eleccions per les raons exposades, ni a cap partit que defensi visions de l'ecologisme i la defensa de la natura com la que defensa ICV-EUA, o sigui capaç d'atorgar-los responsabilitats de govern. Vull recordar a tot el col•lectiu de pescadors esportius, que la etapa d’or de la pesca, quant vàrem ser envejats per totes les autonomies pel model de pesca, l’estat de les aigües i les poblacions piscícoles que teníem, on les societats del territori conjuntament amb la Federació Catalana de Pesca Esportiva i Càsting gestionaven la pesca en col•laboració amb el govern existent amb una entesa perfecta, va ésser durant els anys 1994 a 2.003, i que mica en mica s’ha anat degradant de manera alarmant tant en la pesca com en l’estat de les aigües, per un partit, ICV-EUA, que te menys afiliats que la pròpia Federació Catalana de Pesca Esportiva i Càsting, però que ha gaudit del recolzament dels altres socis de govern, fins al punt de posar en risc la desaparició d’un col•lectiu tant important com es el de la pesca, donat que, em passat set anys en el “tot val” en nom de l’ecologia, no reconeixent la importància social, cultural i econòmica que la pesca representa a Catalunya. I ho dic amb tot el coneixement de causa i contundència per que crec que molts ciutadans de Catalunya ens juguem el continuar amb la nostra activitat en el futur.

 

 

Albert Vidal i Arconada

 

President

Novembre de 2010

Notícia classificada a: federacio

 

 

Compartir este post

Repost 0
Published by toni grados
Comenta este artículo

Comentarios

Presentación

  • : De mosca-Toni grados
  • De mosca-Toni grados
  • : Este blog estara dedicado a la pesca a mosca, a los montages interesantes, para los rios que suelo pescar y las competiciones en las que participo,con el maximo respeto al medio y sus habitantes. Componente de ACC 2010 Mosca. Componente de ACC 2010 Lance. Componente de ACC 2011 Lance. Componente de ACC 2011 Mosca. Componente de ACC 2.012 Mosca. Y de la seleccion Catalana en el campeonato de España 2.012 en Asturias, Rio Piloña. Componente de ACC 2.013 Mosca. Participacion en campeonato de España de clubs en el Segre 2008 Subcampeon master por parejas del ribagorzana 2009 Pieza mayor master del ribagorzana 2011 iris de 69cnt 3 clasificado en lance ribagorzana selectivo 2010 3 clasificado en lance noguera de tort selectivo 2009 Pieza mayor spmc 2008,2009 y 2010 y campeon de los tres sociales,ripoll,oliana y lagos de tristaina (andorra) 8 de Cataluña en mosca 2011 y clasificado para campeonato de España. 1 Participaciones en provinciales de lance 5 clasificado oliana 2009 clasificado acc 3 participaciones provinciales mosca en los tres clasificado para el catalunya 2 en guardiola de bergueda y otro en ratavilla y ascenso a alta competicion catalana en 2009 9 paricipaciones seguidas en el master del ribagorzana 5 paticipaciones en el master de oliana 1 participacion en el master de angles 3 participaciones en el open de la guingueta d'aneu lago 2 participaciones en el open de bellpuig lago Record de trucha comun fario 76 cnt segre 2007 a mosca seca Record de trucha comun fario 64 cnt pallaresa 2000 a lance con ahogadas Record de trucha iris 88 cnt segre 2009 a ninfa Record de trucha iris 72 cnt ribagorzana 2003 a lance cucharilla Record de salvelino 52 cnt tristaina 2010 a stremer
  • Contacto